• Sat. Apr 27th, 2024

București: 24 km de bandă dedicată pentru autobuze\troleibuze, 76 de sancțiuni aplicate în 12 luni și 65 de vehicule care au circulat neregulamentar doar pe o bandă de autobuz, în 60 de minute.

Byadmin

Mar 22, 2024 #banda autobuz, #STB

Horia Bănescu este specialist în investiții în infrastructură și fonduri europene, cu 10 ani experienta in proiecte de infrastructură locală. Într-un articol publicat pe site-ul de analize și sinteze Contributors.ro, el descrie un experiment simplu.

  • Astfel, timp de o oră am observat cum se circulă pe coridorul STB (separat de restul fluxurilor de trafic) de pe bulevardul Aviatorilor din București, pe sensul dintre Statuia Aviatorilor și Piața Charles de Gaulle. Experimentul a fost realizat vineri, 8 martie 2024, între orele 16.00 – 17.00.
  • Practic, în acest interval pe banda dedicată autobuzelor STB au circulat 45 de autovehicule (exceptând autobuzele STB și taxiurile), dar și 20 de motociclete și scutere (15 dintre acestea aparținând companiilor de livrare a mâncării)”.
  • Dintre cele 45 de autovehicule care nu au respectat regulile de circulație și au utilizat banda specială pentru transport public au fost și 3 autospeciale MAI, două ale Jandarmeriei și una a Poliției Capitalei. Niciuna dintre aceste autospeciale ale Ministerului de Interne care circulau pe banda STB nu avea semnale acustice și/sau luminoase în funcțiune.
  • Majoritatea covârșitoare a celor care au circulat pe banda STB în acest interval au fost autovehicule înmatriculate în București (32), la care se adaugă cele 3 autospeciale MAI, apoi 4 autoturisme înmatriculate în județul Ilfov, 2 în județul Argeș, 2 aparținând Corpului Diplomatic, unul înmatriculat în județul Sibiu și unul în județul Galați.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *